“Andendagsmad”, “ekstramad” og “bonusmad” – alle forslag til nye betegnelser for restemad, der måske kan sætte rester i et mere appetitligt lys. Forslagene kom fra en række lyttere under dagens Kejser på DR Danmarks Radio P1 som jeg gæstede for at tale om, hvordan vi kommer julens madspild til livs. Jeg talte blandt andet om, hvordan der særligt i julen kan være udfordringer med at følge de råd, vi efterhånden alle kender til at begrænse madspild. Udfordringerne opstår, fordi julen for mange af os handler om traditioner, og at vi ønsker at gøre det bedste for dem vi holder af – og en stor del af dét handler om bugnende julefrokostborde fyldt med traditionsrige retter. Hør mere om det – og ikke mindst Adam Aamanns bud på, hvordan resterne af de brunede kartofler kan bruges i det søde køkken her: https://www.dr.dk/radio/p1/kejser/kejser-2018-12-03#!/