Foredrag


Foredragene varer 60 min. Pris pr. foredrag: 8.000 kr. ex moms og udgifter til transport.

Foredragene om madspild holdes af Johanne Birn eller Jane Dyrhauge Thomsen

Det er naturligvis muligt at forlænge eller forkorte et foredrag ligesom vi også gerne skræddersyr foredrag.

Foredrag 1: Fra madspild til madglæde – det handler om mad, livskvalitet, ansvarligt forbrug og produktion

Foredraget handler om, hvordan rammerne for arbejdet med at begrænse madspild har udviklet sig, og at drivkraften og motivationen for at nedbringe madspild er ved at ændre sig. Foredraget sætter fokus på den udvikling, der er i gang, hvor madspild fremfor primært at handle om ressourceoptimering også kommer til at handle om mad, livskvalitet, ansvarligt forbrug og produktion.

I kommer til at høre om:

Madspildets ABC
– Hvad madspild er
– Hvor madspildet sker
– Hvorfor madspild opstår

Trends & strømninger
– FN’s 17 Verdensmål
– Velsmagende mad og måltidets potentiale i forhold til bæredygtig udvikling
– Teknologiske muligheder, data og nye fødevaresystemer

Madspild version 2.0
– Behovet for at flytte madspildsagendaen til et nyt niveau
– Væk fra den løftede pegefinger
– Et nyt sprog

Foredrag 2: Madspildets ABC

Foredraget sætter fokus på de vigtigste pointer om madspild.

Formålet er at give et overblik over, hvordan arbejdet med madspild er blevet grebet an og hvor det er i dag, samt give en indføring i hvad der er på spil i forhold til madspild når man kigger på hele fødevaresystemet.

I kommer til at høre om:

– Hvad madspild er
– Hvor madspildet sker
– Hvorfor madspild opstår
– At madspildsagendaen involverer mange aktører
– At madspild er et nyt ord men gammelt fænomen
– Det skjulte madspild
– At madspildsområdet er komplekst
– Kultur, vaner og holdninger
– Koblinger til CSR – virksomhedens sociale ansvar
– Arbejdet med madspild handler også om madglæde

Foredrag 3: Trends og strømninger og fremtidens krav til at begrænse madspild

Foredraget ser nærmere på de trends og strømninger der i fremtiden vil komme til at præge arbejdet med at begrænse madspild.

Det handler blandt andet om at der kommer endnu mere fokus på at arbejde helhedsorienteret. Det er ikke tilstrækkeligt at arbejde med enkeltelementer, der løser problemerne isoleret.

Det bliver afgørende, at vi i det fremtidige arbejde med madspild forstår og tager højde for de komplekse sammenhænge, som mad og produktion af mad er en del af.

I kommer til at høre om:

– FN’s 17 Verdensmål
– Velsmagende mad og måltidets potentiale i forhold til bæredygtig udvikling
– Teknologiske muligheder, data og nye fødevaresystemer
– Behovet for at flytte madspildsagendaen til et nyt niveau
– Partnerskaber og fællesskaber
– Ledelse i høj kompleksitet
– Væk fra den løftede pegefinger
– Fokus på forretningspotentialer
– Cirkulær økonomi
– Et nyt sprog
– Næste skridt.

Foredrag 4: Hvordan blev Aarhus et internationalt hot spot for gastronomi?

Det får du et bud på i dette foredrag. Hør blandt andet, hvordan samarbejde mellem industri og gastronomi har bidraget til at sætte Aarhus på det gastronomiske verdenskort og hvilke initiativer, der har understøttet udviklingen.

Johanne Birn gav gastronomien i Aarhus en velfortjent high five, hvor vi fik overblik over hvad der rører sig i Smilets By. Johanne har selv haft hands on i flere af de tiltag der har været indenfor fødevarer i Aarhus, så hun ved, hvad hun taler om.” Jesper Kinnerup, driftschef Fødevarebanken