Vi taler meget om bæredygtighed. Men hvad mener vi egentlig, når vi taler om, at en virksomhed er bæredygtig? Er det produktet, er det forretningsideen eller noget tredje? Og hvad betyder det for virksomhedernes måde at arbejde på, når begreber som bæredygtighed, klimaregnskab og FN’s 17 verdensmål er på både den nationale og den internationale dagsorden? Artiklen blev bragt i … Read More
Workshop – Fra madspild til madglæde
Case-beskrivelse af workshopforløb i samarbejde med Herlev Bibliotek Workshopforløbet ”Fra madspild til madglæde” forløb over tre søndage og handlede om, hvordan vi gør madlavningen derhjemme billigere, nemmere og mere bæredygtig. Forløbet var for borgere, som interesserer sig for mad, madspild og bæredygtighed. Eller som ville ønske, at det var nemmere og billigere at lave mad. Forløbet er en anderledes måde … Read More
Fra dagligvaremastodont til gourmetentreprenør
Alle danskere kender Arla og Rynkeby. Det er noget med store mejerier, der producerer mælk og ost i lange baner, og det er juice i kartoner til morgenbordet. Men de to virksomheder har noget til fælles ud over størrelsen, som ikke alle kender til – de har udviklet nichebrands, som sælges i små mængder til udvalgte kundesegmenter. Arla har Unika … Read More
Succes med at mindske madspild
Fokus på dialog, undervisning, brug af smagepanel og registrering er blot nogle af de komponenter Køkkenfunktionen på Aalborg Universitetshospital bruger til at nedbringe deres madspild. Det har krævet en målrettet og engageret indsats – ikke mindst fra Køkkenfunktionens to kostkonsulenter der med stort engagement og respekt for deres kollegaers forskellige fagligheder og interesser er primus motor på flere af indsatserne. … Read More
Convenience mad både skader og understøtter madkundskab
Af Johanne Sønderlund Birn, Cand.it og selvstændig konsulent & Jane Dyrhauge Thomsen, psykolog og Ph.d. Hvad sker der egentlig med vores madkundskaber, når en stor del af den mad vi laver derhjemme er baseret på convenience produkter? Gør det os dårligere til at lave mad, til at forholde os til hvordan vi godt kan lide at maden smager, til at … Read More
Hvorfor clasher juletraditioner og bekæmpelse af madspild?
Af Johanne Sønderlund Birn, Cand.it og selvstændig konsulent & Jane Dyrhauge Thomsen, psykolog og Ph.d Det er sæson for julefrokoster. Det betyder fest og ballade, men også intimitet og hygge med venner og familie. Uanset om det handler om fest og farver eller hygge og nærvær, indgår der mad. Og ofte i meget store mængder. Det gør der fordi, mad … Read More
Silotænkning er skyld i madspild
Lad os stoppe jagten på løsninger, der symptombehandler, og i stedet sætte ind på at skabe et bredere samarbejde og et nyt mindset for vores måde at producere og forbruge mad på, skriver Johanne Sønderlund Birn og Jane Dyrhauge Thomsen. Af Johanne Sønderlund Birn og Jane Dyrhauge ThomsenHhv. cand.it. og selvstændig konsulent & psykolog og ph.d. Danmark har for alvor været … Read More
Madspild på P1
“Andendagsmad”, “ekstramad” og “bonusmad” – alle forslag til nye betegnelser for restemad, der måske kan sætte rester i et mere appetitligt lys. Forslagene kom fra en række lyttere under dagens Kejser på DR Danmarks Radio P1 som jeg gæstede for at tale om, hvordan vi kommer julens madspild til livs. Jeg talte blandt andet om, hvordan der særligt i julen … Read More
E-bog om madspild
Sammen med Jane Dyrhauge Thomsen har jeg skrevet e-bogen “Fra madspild til madglæde – det handler om mad, livskvalitet, ansvarligt forbrug og produktion”. Vi har skrevet bogen fordi, vi oplever, at rammerne for arbejdet med at begrænse madspild har udviklet sig og at drivkraften og motivationen for at nedbringe madspild, er ved at ændre sig. I e-bogen sætter vi fokus … Read More
Festivalmad – fra paella til porchetta
Paella og burger kan være rigtig godt. Det kan fadøl også. Og det er stadig at finde på langt de fleste musikfestivaler. Men noget har forandret sig. I dag kan man lige så vel spise sushi, gourmethotdog, burger af ølandshvede med porchetta, veganerpizza eller pitabrød med gedekød stegt over åben ild. Øllene kan være mange slags – eller man kan … Read More
- Page 1 of 2
- 1
- 2